Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с акумулатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с акумулатора

а бе от Пазарджик сам и ми отиде акумулатора можете ли да ме насочите от къде да си купя за 146 1.6 twin spark

Първоначално публикувано от kotkatapz Покажи съобщение
    а бе от Пазарджик сам и ми отиде акумулатора можете ли да ме насочите от къде да си купя за 146 1.6 twin spark
    Аз всичките си коли досега съм карал и продължавам да карам само с акумулатори на" Елхим-искра" - Пазарджик и просто съм доволен . Зависи какво търсиш .
    ...
    155 1,6 TS 16V `96
    166 2,4 JTD `99
    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

emi 146 ts 1.6v се води и искам да разбера по подробно за тая кола че я имам от 1 година и почна да дава дефекти

Колега, пиши на КИРИЛИЦА!
      tonov
      Last edited by kotkatapz; d.m.y г., 18:51.

Comment

Първоначално публикувано от kotkatapz Покажи съобщение
        Колега,щом си от Пазарджик вземи си ЕЛХИМ от заводския магазин.Там са винаги пресни,което е много важно и цените са заводски. Магазинчето се намира на паркинга пред самия завод. Вземи си 55 ампера,бяха около 100лв.
        хамелеон 146 т.s 1.6 /00г.
        Regata 100s /88г

Comment

Мерси много за информацията ще ида да си взема

Comment

Ако може да използвам темата на колегата и да задам един въпрос Подлежи ли на допълване или на зареждане сухият акумулатор и колко време да го зареждам?Благодаря!
            Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
            sigpic

Comment

вероятно питаш за необслужваем акумулатор. ако наистина е такъв - нищо не му се прави. ако е псевдо и са му скрити капачките на клетките под пластмаса- долива се дестилирана вода. ако не знаеш как се прави, рискуваш да се изгориш или ослепиш, по-добре го занеси в магазин за акумулатори да ти го обслужат. иначе за зареждането, зависи колко е разреден и какво ти е зарядното. ако е от най-простите, елементарната сметка е - капацитета на акумулатора делен на тока на зарядното = на времето.
              примерно 60амперчаса делено на 5 ампера ток на зарядното = 12 часа , това при напълно разреден акумулатор.
              акумулатора се зарежда на проветриво място с развити капачки.
              точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                вероятно питаш за необслужваем акумулатор. ако наистина е такъв - нищо не му се прави. ако е псевдо и са му скрити капачките на клетките под пластмаса- долива се дестилирана вода. ако не знаеш как се прави, рискуваш да се изгориш или ослепиш, по-добре го занеси в магазин за акумулатори да ти го обслужат. иначе за зареждането, зависи колко е разреден и какво ти е зарядното. ако е от най-простите, елементарната сметка е - капацитета на акумулатора делен на тока на зарядното = на времето.
                примерно 60амперчаса делено на 5 ампера ток на зарядното = 12 часа , това при напълно разреден акумулатор.
                акумулатора се зарежда на проветриво място с развити капачки.
                Тази формулка не я знаех Още онзи ден проверих дали капачките не са под пластмаса но не са..явно е необсужваем.Вероятно е за смяна.
                Става въпрос за колата на една девойка,която ми обяснява,че след като е карала с пуснати фарове,музкика,парно и тн.,изгася колата и след две мин. няма сили да завърти.След 30 мин. най-вероятно акумулатора се "възбужда" и си пали
                Проверих дали алтернатора зарежда,всичко е ок.
                sigpic

Comment

Искам да ползвам темата на колегата , за да ви попитам следното...значи тая сутрин усетих , че запалих малко по - трудно от нормалното , но запалих !
                  А след работа едвам едвам завъртя и след третия опит запалих... Днес ходих да го замерят и казаха, че е ок динамото също зарежда...
                  Слизам преди 1 час и пак същия филм не може и да завърти !
                  Ако може да помогнете с нещо ще съм ви благодарен !
                  Колата е 146 1.9 jtd 99г.
                  Акумулатората е Старт 75 Аh закупен от предния собственик преди 4 месеца уж....
                  В момента го сложих да се зарежда и утре сутрин ще пробвам пак.

A passion for perfection --> ALFA ROMEO

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
                    ...
                    Проверих дали алтернатора зарежда,всичко е ок.
                    Тези симптоми са на недобре работещ алтернатор. Та, като провери - какво отчете?

Comment

Първоначално публикувано от BoB2 Покажи съобщение
                      Искам да ползвам темата на колегата , за да ви попитам следното...значи тая сутрин усетих , че запалих малко по - трудно от нормалното , но запалих !
                      А след работа едвам едвам завъртя и след третия опит запалих... Днес ходих да го замерят и казаха, че е ок динамото също зарежда...
                      Слизам преди 1 час и пак същия филм не може и да завърти !
                      Ако може да помогнете с нещо ще съм ви благодарен !
                      Колата е 146 1.9 jtd 99г.
                      Акумулатората е Старт 75 Аh закупен от предния собственик преди 4 месеца уж....
                      В момента го сложих да се зарежда и утре сутрин ще пробвам пак.
                      Тоя филм се получава и при здрав акумулатор, но окислени клеми и кабелни обувки - следва едно хубаво изстъргване до блестящ метал, цапване с техн. вазелин или грес и добро притягане ... ама този, който ти го е замерил и ти е казал, че е ОК, би трябвало да е пределно наясно с това "проблемче" и да го е отстранил!
                      Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                      Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Клемите не са окислени и бяха затегнати добре колега.
                        Подозирам , че някъде имам утечка ама не мога да разбера къде , но странното е , че досега палих без никакви проблеми и сега като застудя се появи този проблем.А човекът дето ми замери акумулатора днес само ми провери колко волта ток държи и дали зарежда динамото...

A passion for perfection --> ALFA ROMEO

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                          Тези симптоми са на недобре работещ алтернатор. Та, като провери - какво отчете?
                          като запали колата отчете 14волта и малко,пусна консуматори и спадна на 13+.Като подаваше газ мисля,че не променяше волтажа
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
                            като запали колата отчете 14волта и малко,пусна консуматори и спадна на 13+.Като подаваше газ мисля,че не променяше волтажа
                            Ако приемем, че алтернатора зарежда добре, другата причина е утечка в купето. Не трябва да е повече от 50 mA.

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                              Ако приемем, че алтернатора зарежда добре, другата причина е утечка в купето. Не трябва да е повече от 50 mA.
                              Как мога да я проверя?Акумулатора не е ли вариант според теб
                              sigpic

Comment

Working...
                              X